Pagina documente » Stiinte Economice » Politica de marketing a intreprinderii ( S.C. XYZ S.A.)

Cuprins

lucrare-licenta-politica-de-marketing-a-intreprinderii-s.c.-xyz-s.a.-
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
lucrare-licenta-politica-de-marketing-a-intreprinderii-s.c.-xyz-s.a.-


Extras din document

CUPRINS
INTRODUCERE...........4
1.PREZENTAREA ACTIVITATII FIRMEI ANTICOROSIV..5
1.1.Prezentarea generala a firmei Anticorosiv S.A.5
1.2.Domeniul de activitate..6
1.3.Organizarea activitatii societatii si
a activitatii de marketing............8
1.4.Analiza rezultatelor economico-financiare.....10
1.4.1.Analiza ratelor de structuri ale activului............10
1.4.2.Analiza ratelor de rentabilitate..........12
2.MEDIUL EXTERN AL FIRMEI....13
2.1.Macromediul.............14
2.2.Micromediul ............18
2.2.1.Clientii..........18
2.2.2.Concurentii....22
2.2.3.Furnizorii.......24
2.3.Analiza SWOT..........25
2.4.Continutul si rolul politicii de marketing.........27
3.POLITICA DE PRODUS...........33
3.1.Produsele firmei Anticorosiv.......34
3.2.Ciclul de viata al produselor........34
3.3.Strategii de produs.....36
4.POLITICA DE PRET.42
4.1.Factorii care influenteaza pretul...43
4.2.Stabilirea obiectivelor de pret......44
4.3.Stabilirea pretului produselor firmei Anticorosiv S.A.......46
5.POLITICA DE DISTRIBUTIE.....49
5.1.Continutul politicii de distributie...49
5.2.Distributia produselor marca Anticorosiv......51
5.3.Strategii de distributie52
6.POLITICA PROMOTIONALA....54
6.1.Obiectivele strategiei promotionale.............54
6.2.Publicul tinta............56
6.3.Mixul promotional......57
6.3.1.Publicitatea....57
6.3.2.Participarea la tirguri si expozitii......58
6.3.3.Forta de vinzare............58
6.4.Strategii promotionale60
BIBLIOGRAFIE.........62
ANEXE......63

Alte date

?INTRODUCERE

Succesele cele mai rasunatoare, precum si esecurile demonstreaza ca principalele ingrediente ale unei dezvoltari durabile sunt democratia politica si libertatea economica. Afacerile de marimi mici reprezinta piatra de temelie a unei dezvoltari viabile si a unui viitor prosper. Cu toate ca intreprinderile mici si mijlocii sunt pionii principali pe calea schimbarii si a inovatiilor, care adopta noi metode de operare pe piata si construiesc economia, o mare parte dintre resursele de productie si activitatea economica se concentreaza in firmele mari si in industriile traditionale . Competitia intre state si industrii se accentueaza pe masura ce se incearca atragerea investitorilor prin actiuni de modernizare si prin introducerea unor restructurari care sa sporeasca eficienta si sa respecte regulile de functionare a pietei.

În prezent, intreprinderile recurg la o serie de metode pentru a-si restructura obiectivele si strategiile de piata. În conditiile in care au loc importante schimbari ale concurentei, aparitia de noi reglementari si politici comerciale, dezvoltarea si perfectionarea tehnologiilor industriale,precum si sensibilitatea clientilor fideli la schimbarile conjuncturale fac din ce in ce mai puternic simtita nevoia de specialisti in domeniul marketingului. Trebuie sa se stie cand sa se opteze pentru o piata mai mare si cand pentru un segment al acesteia.

Firmele cu adevarat mari sunt creatoare de piete, raspunzand cerintelor clientilor lor. Rolul de lider pe o anumita piata se castiga prin descoperirea si crearea unor noi produse, servicii si stiluri de viata.

Cunoastem ca anual milioane de tone de otel se degradeaza ca urmare a coroziunii, ingropand odata cu ele miliarde de dolari. De asemenea, mii de tone de produse poluante ajung in pamant, ape, aer, amenintandu-ne sanatatea. Tocmai pentru a preveni acestea ANTICOROSIV, lider in realizarea protectiei suprafetelor de metal si beton ofera solutii moderne pentru combaterea coroziunii, prelungind viata instalatiilor si constructiilor, contribuind la reducerea costurilor in timp si la protejarea mediului inconjurator. Astfel, viata utilajelor poate fi prelungita prin protectie,iar viata noastra poate deveni mai buna.

1.PREZENTAREA ACTIVIT?TII FIRMEI ANTICOROSIV

1.1.Prezentarea generala a firmei Anticorosiv S.A.

Societatea a fost fondata in anul 1955 in scopul rezolvarii problemelor de coroziune din industria romaneasca, in special cele din industria chimica si petrochimica si crearii de noi materiale de protectie anticorosiva. În anul 1990, ANTICOROSIV S.A. s-a constituit ca societate comerciala pe actiuni prin preluarea integrala a patrimoniului fostei Întreprinderi de Protectii Anticorosive si Utilaje Speciale - IPAUS - Bucuresti. S.C.ANTICOROSIV S.A. a fost inregistrata ca societate pe actiuni conform Legii 15/1990 si Hotararii Guvernului 1200/12.09.1990 si a fost inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/35/1991.Capitalul social este de 23.746.775 mii lei (la 31 decembrie 2001).

Actionarii societatii sunt:

? Broadhurst Investments Ltd 44,425%

? Lindsell Enterprises Ltd 6,003%

? S.I.F. Muntenia 28,167%

? P.P.M. 16,404%

? F.P.S. 5,000%

Anticorosiv S.A. este compania cu cea mai vasta experienta si traditie in producerea materialelor de protectie anticoroziva din peisajul industriei romanesti , pana in 1989 fiind singura unitate de profil din tara.

Declaratia de misiune:

Declararea misiunii reprezinta modalitatea de concentrare a energiei si resurselor spiritual-afective ale firmei in directia schimbarii culturale , in vederea realizarii redresarii situatiei si depasirii impasului.

Misiunea firmei Anticorosiv:

„Misiunea noastra este sa punem la dipozitie experienta, traditia si intreaga capacitate de inovare pentru a oferi solutii adaptate cerintelor clientilor nostri.

Excelenta in afaceri, inovarea, orientarea catre viitor, intelegerea si asumarea rolului social si a responsabilitatii de a contribui la pastrarea unui mediu sanatos, sunt si vor ramane coordonate definitorii ale activitatii noastre.”

În sprijinul declaratiei misiunii poate veni si „Scrisoarea catre prieteni” prezentata in Anexa 1.

1.2.Domeniul de activitate

Domeniul de activitate este:

• cercetarea, proiectarea, producerea si comercializarea de materiale anticorosive, utilaje si subansamble speciale;

• asistenta si consultanta tehnica asigurata clientilor;

• prestari de servicii.

Anticorosiv produce:

- Pardoseli autonivelante, Chituri antiacide si Mase de spaclu,

- Sisteme de protectie anticorosiva si aplicabile pe betoane umede,

- Vopsele anticorosive aplicabile inclusiv pe suport ruginit,

- Betoane epoxidice, Adezivi, Masticuri si Etansanti,

- Folii si Protectii cu Folii de Elastomeri,

- Pompe si Armari industriale,

- Confectii de Poliesteri Armati cu Fibra de Sticla (PAFS).

Grija pentru client se reflecta si in asigurarea calitatii, Anticorosiv obtinand trofee pentru calitate in cadrul unor targuri nationale si internationale, iar din 2000 a obtinut certificarea ISO 9001 (Anexa 3).

Societatea ajuta la rezolvarea problemelor, oferind in permanenta solutii noi cu materiale moderne, fiind un furnizor rapid si fiabil, care asigura calitate, consultanta si service.

Gama protectiilor oferite este extrem de diversa, cuprinzand atat produse, cat si servicii-protectii cu elastomeri, protectii peliculare, realizarea conductelor, fitingurilor, pompelor si armaturilor industriale. Societatea dispune de un sector de cercetare si proiectare care lucreaza atat pentru dezvoltarea produselor noi ale firmei, cat si la solicitarile clientilor sai. Toate produsele sunt fabricate pe baza unor standarde de firma, care definesc produsul si caracteristicile sale.

Ca raspuns la nevoile clientilor, celor 40 de marci inregistrate (dintre care cea mai cunoscuta-Prenadez® -a devenit sinonima cu "adeziv") li s-au adaugat categorii noi in portofoliul de produse, in pas cu ultimele tehnologii (adezivi tip hotmelt, adezivi ecologici ).

ANTICOROSIV este furnizorul a peste 3000 de companii romanesti si internationale din domeniile:

? constructii civile si industriale, subterane si de suprafata

? industria chimica si petrochimica

? centrale electrice si nucleare

? industria alimentara ( vin, bere, sucuri, uleiuri comestibile, apa potabila )

? instalatii de tratarea apei

? industria ambalajelor

? industria tipografica