Pagina documente » Stiinte Economice » Servicile turistice de cazare. Starea lor actuala si perspectivele lor (Hotelul XYZ)

Cuprins

lucrare-licenta-servicile-turistice-de-cazare.-starea-lor-actuala-si-perspectivele-lor-hotelul-xyz-
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
lucrare-licenta-servicile-turistice-de-cazare.-starea-lor-actuala-si-perspectivele-lor-hotelul-xyz-


Extras din document

Cuprins:
Introducere9
Capitolul I. Industria hoteliera-element al activitatii turistice.....12
1.1. Hoteleria-element al industriei turistice......12
1.2. Sisteme de clasificare a unitatilor de primire turistica..............24
1.3. Importanta serviciilor turistice in activitatea intreprinderii hoteliere......33
Capitolul II. Organizarea si exploatarea serviciilor turistice de cazare in unitatile hoteliere a municipiului Chisinau.......36
2.1 Exploatarea departamentelor operationale in intreprinderile hoteliere....36
2.2 Comercializarea serviciilor hoteliere in intreprinderile hoteliere............41
2.3 Gestiunea economica-financiara a activitatii hoteliere.............48
Capitolul III. Analiza activitatii Complexului Hotelier Codru.53
3.1 Caracteristica generala de activitate a C/H Codru..53
3.2 Complexul de servicii prestate in C/H Codru.........56
3.3. Analiza structurii clientilor..........61
3.3.1. in dependenta de nationalitatea turistilor.63
3.3.2. in functie de forma de turism practicata..64
3.4. Analiza perspectivei de dezvoltare a C/H Codru.....66
3.5. Organizarea muncii in C/H Codru............67
3.6. Sistema rezervarilor si cazare. Comercializarea produsului turistic........69
Concluzii si propuneri..........71
Bibliografia.............76
Anexe

Alte date

?

Hotelierul trebuie sa fie un diplomat,

un democrat, un acrobat, si...

"o stergatoare la usa".

Anonim

INTRODUCERE

Timp de un secol si jumatate turismul a devenit un sector esential al activitatii economice a mai multor state. De-a lungul timpului turismul s-a transformat intr-un fenomen foarte complex. Actualmente incasarile din acest domeniu reprezinta peste 10% din exporturile de marfuri realizate pe plan mondial.

Industria hoteliera este o ramura a economiei care poate contribui eficient la dezvoltarea unei tari, inclusiv al Republicii Moldova. Tara cu o industrie hoteliera bine dezvoltata are posibilitatea de a se extinde pe plan international ca fiind una in care turismul ar ocupa una dintre locurile-cheie ale economiei. Oferirea posibilitatii de a face cunostinta cu specificul national al poporului moldav e o dovada in plus a dezvoltarii unei tari si a interesului pentru aceasta. Pentru a cunoaste cu adevarat Republica Moldova, a-i descoperi bogatia peisajelor si patrimoniul ei cultural, a-i intalni locuitorii cu modul lor de viata si gandire, cu traditiile si obiceiurile strabune exista o posibilitate sigura – dezvoltarea turismului. Industria hoteliera poate crea imaginea tarii peste hotarele ei, acesta fiind un pas in a trezi interesul pentru acest popor si de a crea impresii turistilor din tara si de peste hotare.

Un rol aparte i se atribuie hotelariei si hotelierului. Hotelierul trebuie sa aiba usurinta de a se intretine cu prim-ministri, regi ai industriei, hoti de buzunare, cartofori, agenti de pariuri, pirati, filantropi si mironosite. El trebuie sa fie de ambele parti ale arenei politice si trebuie sa nu se implice in aceasta.

El trebuie sa arate intotdeauna impecabil, atunci cand se afla la masa cu domni si doamne, la fel si cu bancheri, grandomani, cabotini, comis-voiajori si reprezentanti de firme, chiar daca a adus impacarea intre doi, patru, sase, sau mai multi dintre „stapanii" mentionati mai inainte.

Cu atat mai mult, capitala tarii merita o atentie deosebita la acest capitol. Chisinau este un oras cu istorie bogata, au cunoscut multa vizitatori care au lasat cate o fila in analele acestuia. Se cunosc date prin care se confirma ca Chisinaul avea hoteluri inca din sec. XIX-lea, ceea ce confirma o dezvoltare traditionala a acestui gen.

Chisinaul are o populatie de circa 800.000 locuitori si este un centru politic, administrativ, cultural, stiintific, comercial si industrial, co gama larga de complexe hoteliere si agentii de turism care vizeaza locurile remarcabile ale Moldovei.

Rezumand cele expuse se poate conclude ca tema tezei de licenta este actuala. Anume cele 22 de unitati de primire turistica au servit drept imbold de a concepe o lucrare ce vizeaza anume dezvoltarea industriei hoteliere, in mod special in Chisinau.

Lucrarea de fata incearca sa cuprinda industria hoteliera din orasul Chisinau, raportand-o la cea din alte tari.

Lucrarea in cauza a fost alcatuita in baza cercetarilor efectuate in urma practicii de licenta la Complexul Hotelier “Codru” din municipiul Chisinau, in urma anchetei clientului si a chestionarului indeplinit de fiecare hotel. Sunt acumulate informatii de la hotelurile: Codru, Chisinau, National, Dacia, Jolly Alon, Monte-Nelly, Turist, Zarea, Flora, Arena, Mini hotel, Dinamo, Nord-Vest, Struguras, Moldexpo, Meridian, Moldova, Colizeii Vechi, Aeroport, Adresa, Popas.

Materialele istorice si bibliografice au fost selectate la Arhiva Nationala de Stat a Moldovei, la Departamentul de Statistica di Moldova, din reviste si ziare internationale, carti consultate in bibliotecile municipiului.

Scopul lucrarii este analiza situatiei actuale in ramura hoteliera, propunerea solutiilor de ameliorare a situatiei economice si legislative create la moment in domeniul respectiv.

Lucrarea este compusa din Introducere, patru Capitole, un ghid hotelier ilustrat al municipiului, Concluzii si Anexe.

Capitolul I Industria hoteliera – element al activitatii turistice este alcatuit din cinci paragrafe in care se analizeaza situatia industriei hoteliere pe plan mondial, tendinte de dezvoltare a acesteia, tipurile de clasificare ale hotelurilor si rolul organizatiilor profesionale si patronale in activitatea hoteliera.

Capitolul II Organizarea siexploatarea serviciilor turistice de cazare in unitatile hoteliere a municipiului Chisinau, cu trei paragrafe, in care se vorbeste despre exploatarea departamentelor operationale in intreprinderile hoteliere.despre comercializarea serviciilor hoteliere,cit si despre gestiunea economica-financiara a activita tii hoteliere.

Capitolul III Analiza activitatii Complexului Hotelier “Codru” contine sapte paragrafe ce caracterizeaza activitatea unitatii date, analiza structurii clientilor, a preturilor serviciilor oferite. Aici se include informatii despre Vila “Albasadorf”, filiala Complexului Hotelier, si a excursiilor oferite turistilor.

Capitolul I. Industria hoteliera - element al activitatii

turistice

1.1. Hotelaria - element al industriei turistice

„Turismul este ansamblul relatiilor si fenomenelor ce rezulta din deplasarea si sejurul persoanelor in afara locului de resedinta, atat timp cat deplasarea si sejurul nu sunt motivate de o stabilire permanenta si o activitate lucrativa oarecare"2.

Aceasta este o definitie data de elvetianul H. Hunziker in 1940.