Pagina documente » Informatica, Matematica » Fire de executie. Aspecte privind interfata grafica Swing

Cuprins

lucrare-licenta-fire-de-executie.-aspecte-privind-interfata-grafica-swing
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
lucrare-licenta-fire-de-executie.-aspecte-privind-interfata-grafica-swing


Extras din document

Cuprins
I. CUVANT INAINTE
II. FIRE DE EXECUTIE. MONITOARE. MECANISME DE SINCRONIZARE
II.1 TERMINOLOGIA SI CADRUL DE LUCRU
II.2 ORDINEA DE EXECUTIE
II.3 REGULI REFERITOARE LA VARIABILE
II.4 TRATAMENTUL NON-ATOMIC AL VARIABILELOR DE TIP DOUBLE SI LONG
II.5 REGULI REFERITOARE LA MONITOARE
II.6 REGULI REFERITOARE LA INTERACTIUNEA MONITOARELOR SI A VARIABILELOR
II.7 REGULI REFERITOARE LA VARIABILELE VOLATILE
II.8 ACTIUNI STORE ANTICIPATIVE
II.9 DISCUTIE
II.10 EXEMPLU: O POSIBILA INTERSCHIMBARE
II.11 EXEMPLU: ATRIBUIRE IMPROPRIE
II.12 FIRE DE EXECUTIE
II.13 MONITOARELE SI ACTIUNEA DE SINCRONIZARE
II.14 MULTIMILE WAIT SI NOTIFICARI
II.15 CONCLUZII
III. FIRE DE EXECUTIE. TEHNICI DE PROGRAMARE
III.1 CREAREA FIRELOR DE EXECUTIE
III.2 UTILIZAREA PRIORITATILOR
III.3 FIRE DE EXECUTIE DE TIP DAEMON
III.4 STARI DE ACTIVITATE POSIBILE PENTRU UN FIR DE EXECUTIE
III.5 CAUZELE NESIGURANTEI UNOR METODE DE CONTROL DIN CLASA THREAD
III.6 DESPRE PROGRAMAREA PARALELA
III.7 O METODA DE CALCUL PARALEL
III.8 DESPRE PROGRAMAREA CONCURENTA
III.9 PROBLEMA PRODUCATOR-CONSUMATOR
III.10 IMPLEMENTAREA NOTIUNII DE SEMAFOR IN JAVA
III.11 CONCLUZII
IV. FIRE DE EXECUTIE. ASPECTE PRIVIND INTERFATA GRAFICA SWING
IV.1 CONSECINTE PRIVIND PRIVIND NESIGURANTA SWING-ULUI LA ACCES CONCURENT
IV.2 METODELE INVOKELATER SI INVOKEANDWAIT
IV.3 METODA INVOKELATER
IV.4 METODA INVOKEANDWAIT
IV.5 CONCLUZII

Alte date

?

Cuvant inainte

Limbajul de programare Java s-a nascut din nevoia de a avea un limbaj adecvat unei noi ere in lumea informatica si anume Internet-ul. Frima Sun in cadrul careia s-a dezvoltat proiectul Java(initial Oak), este o firma foarte cunsocuta in lumea server-elor de mare putere si a solutiilor oferite in domeniul retelelor. Viziunea firmei Sun este aceea ca reteua este calculatorul. Ea promoveaza continuu aceasta viziune prin proicteele de cercetare pe care le dezvolta. Calculatorul viitorului nu va mai fi decat un terminal conectat la un server foarte puternic printr-o conexiune de mare viteza. În acest fel calculatorul de retea este foarte ieftin insa existenta acelui server de mare putere este un aspect costisitor si deocamdata destul de rar de gasit in realitate.

Din aceasta viziune a firmei Sun s-a nascut si limbajul Java. Initial acesta a fost proiectat pentru a programa aparatura electro-casnica conectata in retea. Apoi, datorita potentialului limabjului si a dezvoltarii Internet-ului incepand din anul 1995, Sun a lansat prima versiune de Java exact in acest an. De atunci si pana astazi s-au scos patru versiuni majore fiecare din ele reprezentand un pas foarte mare. Astazi limabjul Java este unul foarte dinamic. Tehnologia Java se afla inca in creuzet si se investeste foarte mult in ea caci se potriveste manusa conceptului de calculator de retea. Astazi tehnologia Java pune la dispozitie un limbaj foarte puternic si concepte bine structurate. Marea calitate a limbajului este portabilitatea. Programatorul este eliberat de cosmarul portarii pe alte platforme sau chiar in cadrul aceleasi platforme. Java este primul limbaj care ofera un solid si demn de incredere mecanism de colectare automata a rezidurilor(memoriei ramasa inutizabila). Este pentru prima data cand in cadrul aceluiasi limbaj s-au regasit imbinate armonios atat de multe aspecte necesare unei programari din zilele noastre: programare paralela si concurenta, programare distribuita(invocare la distanta), programare de retea, programarea interfetelor grafice si multe alte aspecte specializate. Arhitectura limbajului este foarte flexibila si permite dezvoltarea usoara a unor noi module ducand la o extensibilitate sporita. Java este un limbaj vizionar si inovator.

Revenind scopul acestei lucrari(prezentarea limbajului ca mediu pentru programarea concurenta si paralela), se poate afirma fara tagada ca in Java se programeaza mult mai usor aplicatii multithreaded. Însa aceasta nu reduce dificultatea programarii paralele sau concurente. În aceasta lucrare, structurata pe trei capitole, se incearca prezentarea intr-un mod coerent a principalelor aspecte legate de limbajul Java ca mediu de programare concurenta si paralela.

Astfel in primul capitol se expune modul in care masina virtuala implementeaza firele de executie, modul in care acestea interactioneaza cu memoria si care sunt mecansimele de sincronizare. În al doilea capitol sunt schitate o serie de tehnici de programare in ceea ce priveste firele de executie, iar in ultimul capitol se discuta un aspect mai specializat al firelor de executie legat de interfata grafica Swing.