Pagina documente » Recente » Impacul noilor tehnologii asupra calitatii produselor..doc

Despre lucrare

lucrare-licenta-impacul-noilor-tehnologii-asupra-calitatii-produselor..doc
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
lucrare-licenta-impacul-noilor-tehnologii-asupra-calitatii-produselor..doc


Cuprins

?CUPRINS

Capitolul 1: Factorii determinanti ai calitatii si procesul tehnologic {p}

1.1. Aspecte teoretice privind calitatea {p}

1.1.1. Prezentare generala a conceptului de calitate {p}

1.1.2. Termeni referitori la calitate {p}

1.1.3. Principiile managementului calitatii {p}

1.1.4. Factori care determina imbunatatirea calitatii {p}

1.2. Procesul tehnologic si calitatea fabricatiei {p}

Capitolul 2: Caracteristicile din punct de vedere merceologic a grupei de marfuri {p}

2.1. Prezentarea grupei de marfuri: produse frigorifice {p}

2.1.1. Generalitati {p}

2.1.2. Clasificarea produselor frigorifice {p}

2.1.3. Caracteristici de calitate {p}

2.1.4. Selectarea sortimentelor {p}

2.1.5. Clasificarea caracteristicilor de calitate {p}

2.2. Prezentarea firmelor si evidentierea tendintelor de pe piata {p}

Capitolul 1: Factorii determinanti ai calitatii si procesul tehnologic

1.1. Aspecte teoretice privind calitatea

1.1.1. Prezentare generala a conceptului de calitate

Cresterea deosebita a importantei in ultimele decenii a notiunii de calitate a fost determinata, in principal, de intensificarea concurentei, sporirea continua a exigentelor clientilor si ale societatii, cresterea complexitatii produselor si a proceselor de realizare a acestora.

În contextul mondializarii pietelor, tot mai multi ofertanti se intalnesc pe aceste piete.Multe organizatii sunt nevoite sa depuna eforturi sustinute pentru a le ajunge din urma pe cele care au obtinut un avantaj concurential prin intermediul calitatii.

Pe de alta parte, se intensifica procesul crearii unor „uniuni economice”: Uniunea Europeana, Asociatia Europeana a Liberului Schimb, Tratatul Nord-American de Comert Liber etc, in cadrul carora sunt formulate o serie de cerinte privind calitatea produselor care se comercializeaza.

În aceste conditii reusesc sa supravietuiasca numai acele organizatii care se pot adapta rapid cerintelor in continua schimbare, oferind produse si servicii de calitate ridicata, la preturi avantajoase.

Progresul tehnic, in general, dezvoltarea mijloacelor de comunicatie in special, cresterea nivelului de cultura determina evolutia rapida a gusturilor, preferintelor, diversificarea nevoilor oamenilor. Produsele satisfac, pe langa necesitatile de baza, tot mai mult si alte necesitati cum ar fi prestigiu, gustul frumosului etc.

Astfel devin mai eficiente organizatiile care sunt in masura sa satisfaca cerintele clientilor privind structura sortimentala a produselor. Cumparatorii formuleaza o serie de cerinte privind fiabilitatea si mentenabilitatea, caracteristicile psihosenzoriale, economice ale produselor, compatibilitatea lor cu alte produse etc.

La nivel microeconomic, calitatea produselor si serviciilor este evaluata tot mai mult in stransa legatura cu calitatea vietii. Sunt introduse in acest sens tot mai multe restrictii, reglementari, standarde obligatorii referitoare la protectia vietii, sanatatea persoanelor si a mediului inconjurator.

Calitatea produselor sau serviciilor se realizeaza in urma unui proces ciclic, complex la care participa activitatile firmei, incepand de la cercetare si continuand cu proiectarea, pregatirea productiei, procurarea materiilor prime si a materialelor, productia propriu-zisa sau prestarea serviciului, controlul procesului, inspectii, analize, incercari, probe, vanzarea produselor, efectuarea service-ului.

EXTRAS DIN DOCUMENT