Pagina documente » Informatica, Matematica » Proiectarea aplicatiilor de comert electronic (S.C. XYZ S.A.)

Despre lucrare

lucrare-licenta-proiectarea-aplicatiilor-de-comert-electronic-s.c.-xyz-s.a.-
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
lucrare-licenta-proiectarea-aplicatiilor-de-comert-electronic-s.c.-xyz-s.a.-


Cuprins

CUPRINS
1 MARKETING iN SPATIUL VIRTUAL 3
1.1 DELIMITARI CONCEPTUALE 3
1.2 MARKETINGUL TRADITIONAL SI PROBLEMELE TRADITIONALE 4
1.3 AVANTAJELE SI OBIECTIVELE CYBERMARKETINGULUI 5
1.4 CATEGORII DE AFACERI iN SPATIUL VIRTUAL 10
2 SERVICIILE OFERITE iN SPATIUL VIRTUAL 31
2.1 POSTA ELECTRONICA 31
2.2 GRUPE DE DISCUTII SAU GRUPURI DE STIRI (NEWSGROUPS) 32
2.3 TELENET 33
2.4 TRANSFERUL DE FISIERE (file transfer protocol FTP) 33
2.5 TELEFONUL PRIN INTERNET 33
2.6 VIDEOCONFERINTELE PE INTERNET 34
2.7 POSTA ELECTRONICA PENTRU DISTRIBUTIE 34
2.8 APLICATIA World Wide Web 36
2.9 UTILITATEA INTERNETULUI-CONCLUZII 37
3 STRATEGIA DE MARKETING iN SPATIUL VIRTUAL PE INTERNET 38
3.1 IDENTIFICAREA OPORTUNITATII MERKETINGULUI PE INTERNET 38
3.2 PASII NECESARI PENTRU DEZVOLTAREA STRATEGIEI DE MARKETING PE INTERNET 41
3.3 APLICATII DE MARKETING iN SPATIUL VIRTUAL 46
4 MIXUL DE MARKETING iN SPATIUL VIRTUAL 47
4.1 POLITICA DE PRODUS 47
4.2 POLITICA DE PROMOVARE 49
4.3 POLITICA DE DISTRIBUTIE 62
4.3.1 Distributia produselor electronice 63
4.3.2 Livrarea prin posta electronica 64
4.3.3 Livrarea prin incarcarea fisierelor 65
4.3.4 Distributia produselor reale 65
4.3.5 Magazinele virtuale 67
4.3.6 Electronic shopping malls 68
4.3.7 Plata prin internet 68
4.3.8 Metode de plata 69
4.4 POLITICA DE PRET 73
5 STUDIU DE CAZ - FLAMINGO 75
5.1 SCURT ISTORIC 75
5.2 Produse si servicii 77
5.3 Cum cumpar? 80
5.4 Distributia 83
5.5 Concluzii 84

EXTRAS DIN DOCUMENT

?Proiectarea aplicatiilor de comert electronic

?

1 MARKETING ÎN SPATIUL VIRTUAL

1.1 DELIMIT?RI CONCEPTUALE

Definitia de dictionar pentru “cyber” este “stiinta controlului sistemelor complexe”, in folosirea curenta insa, termenul a ajuns sa aiba o semnificatie diferita: “cyber” se refera la “locul” nonfizic unde computerele si comunicatiile se intalnesc.

Ca atare, Cybermarketing inseamna [1 Len Keeler - Cybermarketing] folosirea puterii on-line, comunicatiile prin computere si mediul digital interactiv pentru a atinge obiectivele de marketing.

Trebuie specificat ca Cybermarketingul are in prezent ca medii de realizare nu numai reteaua Internet, dar si CD-ROM-urile si bornele multimedia, iar in viitor, avand in vedere domeniul extrem de dinamic despre care discutam, se anunta DVD-urile, discuri cu capacitate de 7 ori mai mare ca a unui CD-ROM, deja lansate ca prototip de firma Sony.

În acest context, consideram necesara o delimitare conceptuala si a notiunii de strategie de marketing care desemneaza liniile definitorii ale atitudinii si conduitei intreprinderii in vederea atingerii unor obiective. Termenii prin intermediul carora se exprima strategia de marketing sunt sintetici, concisi. Strategia nu va fi detaliata, ci doar precisa si realista. Ea trebuie sa indice, fara echivoc, ce se urmareste in esenta si cum se intentioneaza sa se ajunga la scopul vizat.

Strategia de marketing pe Internet indica obiectivele de marketing ce se urmaresc a fi atinse prin folosirea acestui nou mediu de marketing si modalitatile concrete caracteristice Internetului (serviciile si facilitatile oferite de acesta) prin care se vor realiza.

.

1.2 MARKETINGUL TRADITIONAL SI PROBLEMELE TRADITIONALE

? Marketingul traditional este deseori costisitor (scump)

Uneori costa enorm sa produci si sa tiparesti brosuri, foi de produs, cataloage. De asemenea, costa mult sa mentii un personal pentru a raspunde cerintelor consumatorilor, si chiar mai mult pentru expedierea prin posta, plus taxele de expeditie pentru trimiterea informatiilor de prospectare.

? Marketingul traditional poate fi un proces intensiv de timp

Este inevitabil ca in elaborarea textelor de publicitate sa nu apara greseli care trebuie sa fie corectate; revizuirile trebuie trimise la agentia de publicitate sau la tipografie, si deseori trebuie sa astepti luni de zile ca o reclama sa apara intr-o publicatie.

? Tehnicile marketingului traditional nu de putine ori s-au dovedit ineficiente

Un exemplu ar fi faptul de a trimite prin corespondenta mesaje intinse si a primi raspunsuri extrem de scurte. La fel este si cu experientele la telefon.

Cybermarketingul in mod natural inlatura toate aceste probleme. Dar in cele mai multe cazuri, cybermarketing nu va inlocui formele traditionale de marketing, ci va adauga sau va scadea la mixul de marketing prezent:

? Va adauga mai multa interactivitate si va diminua din costuri;

? Va adauga multe posibilitati de alegere pentru consumator, dar va inlatura dependenta marketingului de hartie;

? Va adauga mai multa valoare informativa produselor si serviciilor, dar va indeparta barierele din calea extinderii pe pietele interna-tionale.

Cybermarketingul are multe de oferit comparativ cu marketingul traditional, dar nu e vorba de a inlocui reclama traditionala, marketingul direct si vanzarea fata in fata, ci de a le extinde, de fapt de a extinde marketingul traditional in noi directii si modalitati din care beneficiaza atat consumatorii cat si vanzatorii.

1.3 AVANTAJELE SI OBIECTIVELE CYBERMARKETINGULUI

? Cybermarketing poate economisi bani si te poate ajuta sa-ti restrangi bugetul de marketing.

Versiunile electronice de cataloage, brosuri, foi speciale nu trebuie sa fie tiparite, ambalate, depozitate, si expediate. Cand clientii primesc informatiile despre produs, nu trebuie angajata secretara sau asistenti pentru a le expedia.

Versiunile electronice pot fi actualizate on-line, deci nu trebuie trimise la tipar pentru schimbari.

Costul pentru mai multe informatii (mai multe pagini sau detalii) este foarte scazut, in unele cazuri, practic nul.

Costul pentru furnizarea acelorasi informatii la mai multi prospectori este de asemenea foarte scazut. in sfarsit, costa foarte putin sa adaptezi clientului informatii furnizate electronic.

Acest avantaj al Cybermarketingului, il putem traduce in obiectiv de dezvoltare comerciala ca rentabilizarea actiunilor.

Daca ne gandim la costul postei, ale apelurilor telefonice, costul unei pagini intr-un anuar profesional, al unui catalog, este clar si indiscutabil ca solutia Internet este extrem de atractiva si, mai presus de toate, rentabila.

? Cybermarketingul economiseste timp si reduce din pasii procesului de marketing.

Materialele de marketing nu mai trebuie sa astepte pentru tipar. Pot fi on-line aproape imediat. Cumparatorii potentiali nu mai trebuie sa astepte ca unul dintre reprezentantii de la vanzari sa ii telefoneze inapoi. Pot cere informatii ei insisi. Cyber-marketingul te pune in contact cu piata mai rapid, te ajuta sa-ti preiei mesajele mai rapid. Cataloagele, brosurile si foile speciale electronice pot fi actualizate instantaneu. Nu trebuie sa mai astepti pana ce cantitatile din versiunile tiparite sa fie epuizate. Cybermarketing poate insemna diferenta intre a castiga sau a pierde un contract.

? Cybermarketing ofera clientilor o alta cale de a cumpara, dandu-le posibilitatea in acelasi timp sa ia controlul asupra procesului de cumparare.

Clientii de azi vor mai mult; vor mai multe informatii despre produs, mai mult input in produsul insusi si mai mult sprijin dupa vanzare. În acest sens poate fi folosita parghia interactivitatii inerente a comunicatiei on-line, prin incurajarea clientului de a se implica in luarea deciziei despre produs. Ei trebuie lasati sa aleaga culoarea, metoda de transport si sa plaseze personal ordinul de cumparare. Cu cat se obtine o implicare mai mare a clientului in procesul de adaptare a produsului la necesitatile sale si in cel de vanzare, cu atat mai sigur se va obtine vanzarea.

Argumentarea interactiva [2 ***- Internet et Intranet – la dimension mondial de communication]:

? face sa dispara mentalitatea difuzarii in masa si o inlocuieste printr-o comunicarea personalizabila de catre insusi auditoriu.