Pagina documente » Recente » Participarea la targurile si expozitile internationale(organizare,evaluare.doc

Despre lucrare

lucrare-licenta-participarea-la-targurile-si-expozitile-internationale-organizare-evaluare.doc
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
lucrare-licenta-participarea-la-targurile-si-expozitile-internationale-organizare-evaluare.doc


Cuprins

?CUPRINS

CAPITOLUL I: PARTICIPAREA LA MANIFEST?RILE EXPOZITIONALE – CONDITIE FUNDAMENTAL? ÎN PROMOVAREA FIRMEI {p}

1.1. Locul targurilor si expozitiilor {p}

1.2. Clasificarea {p}

1.2.1. Din punct de vedere al ariei geografice {p}

1.2.2. Agreata de UFI (Uniunea Targurilor Internationale) {p}

1.2.3. Din punct de vedere al tematicii {p}

1.2.4. Din punct de vedere al scopului vizat {p}

1.3. Obiectivele participarii {p}

1.3.1. Obiectivele expozantilor {p}

1.3.2. Obiectivele vizitatorilor profesionisti {p}

1.3.3. Obiectivele organizatorilor de targuri si expozitii {p}

1.4. Avantajele participarii {p}

1.4.1. Avantaje primare {p}

1.4.2. Avantaje secundare {p}

1.5. Procedurile juridice {p}

CAPITOLUL I: PARTICIPAREA LA MANIFEST?RILE EXPOZITIONALE – CONDITIE FUNDAMENTAL? ÎN PROMOVAREA FIRMEI

Pentru eficentizarea activitatii de marketing, fiecare firma trebuie sa desfasoare in mod inevitabil, atat activitati de comunicare, cat si activitati promotionale. În sistemul relatiilor cu mediul economic – social, cu piata, eforturile de marketing ale companiilor moderne nu se pot limita la producerea si distribuirea de bunuri; ele implica, totodata o permanenta si complexa comunicare cu mediul extern, cu piata care presupune o informare atenta a consumatorilor potentiali si a intermediarilor, actiuni specifice de influentare a comportamentului de cumparare si de consum, de sprijinire a procesului de vanzare.

Participarea la targuri si expozitii internationale este o modalitate clasica de prospectare, ce permite realizarea unui produs, evidentierea calitatilor unor servicii, demonstrarea unor cunostinte de specialitate [1 Ioan Popa “Tranzactii de comert exterior” . Bucuresti 2002].

1.1. Locul targurilor si expozitiilor

Simpla participare a unei companii cu un stand propriu la o manifestare expozitionala reprezinta o actiune promotionala cu efect pozitiv incontestabil. De remarcat insa, ca prezenta la o astfel de manifestare ofera companiei posibilitatea punerii in miscare a unei variate actiuni promotionale, intre care: distribuirea de prospecte si pliante, organizarea de demonstratii ale functionarii produsului, conferinte, proiectii de filme publicitare, etc. [2 C. Florescu, coord, - Marketing - editura Marketer-Grup Academic de Marketing si Management, Bucuresti, pag 158 ]

Datorita valentelor promotionale, a crescut numarul si diversitatea tematica a acestor manifestari, frecventa cu care sunt organizate, s-au multiplicat obiectivele urmarite si in consecinta a aparut necesitatea unei abordari coerente si formularea unei strategii distincte privind participarea la manifestarile expozitionale. Cu obiective precise si mijloace de actiune coerente, o astfel de strategie va reflecta pozitia si forta competitiva a intreprinderii si produselor sale in cadrul pietei.

Targul nu mai poate fi considerat in prezent doar o modalitate eficienta de vanzare si desfacere a produselor si serviciilor, existand un potential crescand pentru utilizarea lui ca instrument major de marketing. Odata cu expunerea propriilor produse, companiile prezinta si strategia proprie legata de comunicare, preturi si alte conditii privitoare la caracteristicile produselor precum si la vanzarea acestora.

Majoritatea expozantilor inteleg participarea la targ ca o componenta integrata a activitatii de marketing. Ea poate contribui la concretizarea unei game largi de obiective ale companiei. Participara la targuri si expozitii este o parte componenta a functiei de comunicare, proces care se realizeaza pe doua niveluri diferite, care se completeaza si conditioneaza reciproc:

? in cadrul primului nivel se realizeaza contactul direct, eficient intre expozanti si vizitatori, se stabilesc noi relatii de afaceri sau se dezvolta cele deja existente. Totodata exista posibilitatea crearii unei imagini, transmiterea unor informatii despre produse si servicii.

? in cadrul celui de-al doilea nivel, targurile se prezinta ca un sistem eficient de promovare pus la dispozitia expozantului, instrumentele prioritare ale strategiei de comunicare ale companiei fiind: publicitatea, promovarea vanzarilor, relatiile publice si contactele directe de afaceri.

EXTRAS DIN DOCUMENT