Nov 10 2019
Analiza activitatii de distributie (S.C. XYZ S.R.L.)
Postat de licenteoriginale • In Stiinte Economice
Cuprins
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
Extras din document
CUPRINSCAP. I. PROBLEME STRATEGICE ALE ACTIVITATII DE LOGISTICA 3
1. 1. Organizarea logisticii 3
1. 2. Transporturile, parte componenta a logisticii internationale 7
CAP. II. PREZENTAREA GENERALA A FIRMEI S.C. "CHEMO COMERT" S.R.L. SI STRUCTURA ORGANIZATORICA 19
2. 1. Forma juridica a firmei si cadrul legal 19
2. 2. Prezentarea Generala 21
2. 2. 1. Volumul afacerilor si structura productiei 21
2. 2. 2. Numarul de personal si structura . 22
2. 3. Activitatea de comert exterior 23
2. 4. Managementul stocarii, ca activitate a logisticii 27
2. 5. Dotarea firmei cu mijloace de transport auto 29
2. 6. Conventii internationale - reglementari si institutii in traficul international de marfuri 29
2. 7. Asigurari in transporturi 36
2. 8. Rute de transport 37
2. 9. Analiza economico financiara a activitatii desfasurate 39
CAP. III. OPTIMIZAREA TRANSPORTULUI AUTO DE MARFURI 44
3. 1. Drumuri de valoare optima 44
CAP. IV. CONCLUZII SI PROPUNERI 50
ANEXE 52
BIBLIOGRAFIE 65
Alte date
?CAP. I. PROBLEME STRATEGICE ALE ACTIVIT?TII LOGISTICE
1.1. Organizarea logisticii
Managementul unitatilor logistice are ca obiect de studiu managementul canalelor de distributie totala, utilizate in circulatia marfurilor, de la sursa de oferta la consumator. În functie de ramura de activitate, sursa poate fi furnizorul de produse manufacturate . Astfel fiecare firma trebuie sa identifice canalele de distributie care ii influenteaza propriile activitati si sa accepte responsabilitatea implicarii in managementul canalului, impreuna cu ceilalti parteneri comerciali.
Mijloacele fizice de distributie, cum sunt centrele de distributie, depozitele, depourile si mijloacele de transport sunt parti ale canalului care trebuie administrate in contextul tuturor componentelor canalului de distributie, pentru indeplinirea obiectivelor de marketing ale firmei. Daca gestionarea mijloacelor fizice de distributie se face izolat d restul canalului de distributie, ea nu va fi eficienta , asa cum nici administrarea exclusiva a activitatilor din centrul de distributie nu va reusi sa utilizeze la maxim resursele firmei si va duce, probabil, la cresterea costurilor in alta parte a canalului de distributie – de obicei in alta parte a organizatiei.
Utilajele logistice trebuie administrate ca parte integranta a strategiei de marketing a firmei, oferindu-i acesteia un avantaj competitiv, si furnizand servicii cu valoare adaugata, mai eficiente si mai economice decat daca ar fi realizate de alti membri ai canalului.
Serviciul de organizare de pe langa conducerea departamentului logistic trebuie sa aiba in vedere urmatorii factori:
- Apropierea de client si de oferta. Trebuie orientate spre exterior
- Impactul tehnologiei si a expertizei in administrarea firmei
- Îndeplinirea prioritatilor
- Îndeplinirea obiectivelor pe termen lung
- Administrarea eficienta a functiunilor distributiei fizice.
Trebuie stabilit planul de perspectiva . Care este imaginea viitorului ? Fiind cunoscuta directia strategica a firmei, cum ar trebui sa arate peste trei sau cinci ani canalele de distributie si functiunile logistice si apoi pe termen lung ? Este imperativ sa avem o imagine cat mai exacta a urmatorilor trei sau cinci ani, pentru a avea un punct de plecare pentru planificare, stabilirea obiectivelor si a sarcinilor viitoare. Perspectiva pe termen lung de trei – cinci ani este mai putin exacta si mai speculativa, deoarece multe aspecte, si in primul rand tehnologia se vor schimba semnificativ in urmatorii cinci ani sau mai departe in viitor.
Identificarea canalelor de distributie in care este implicata o firma, a diferitilor membri ai acestor canale si a pozitiei acestora, reprezinta un prim pas in managementul canalelor de distributie.
Eficienta si productivitatea mijloacelor fizice de distributie depind de modul in care firma administreaza fluxul de informatii si de marfuri si comunicarea intre toti membrii canalelor de distributie. Procesele care au loc inainte de primirea marfii si dupa livrarea acesteia au o influenta tot mai mare asupra productivitatii si eficientei centrului de distributie, ca si administrarea activitatilor din interiorul sau.
Din momentul in care canalele au fost identificate si s-au strans informatiile necesare, este posibila analiza relatiilor si cautarea alternativelor de a le gestiona intr-un mod cat mai eficient pentru toti cei implicati.
Documente similare
· Analiza activitatii de distributie (S.C. XYZ S.R.L.)· Sistem informatic pentru gestionarea activitatii de distributie a presei prin abonamente (S.C. XYZ S
· Analiza activitatii de productie si comercializare a unei firme. Analiza economico-financ
· Analiza diagnostic a activitatii comerciale (S.C. XYZ S.A.)
· SC Eva Salon SRL - Analiza Activitatii Economice.doc
· Analiza diagnostic a activitatii firmei (S.C. XYZ S.A.)
· Analiza activitatii economico financiare (S.C. XYZ S.A.)
· Analiza eficientei activitatii societatii (S.C. XYZ S.A.)
· Analiza activitatii transportului aerian (S.N. XYZ S.A.)
· Ratele, analiza si diagnosticarea activitatii financiare