Apr 03 2024
Analiza mediului firmei. Obiectivele si strategiile (S.C. XYZ S.A)
Postat de licenteoriginale • In Stiinte Economice
Cuprins
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
Extras din document
CUPRINSINTRODUCERE.......
Capitolul I: Prezentarea generala a Societatii Comerciale Ventilatorul S.A.
1.1 Informatii generale: scurt istoric, dimensiunile si domeniul de activitate, resurse..........
1.2 Produse-servicii.......
1.3 Misiunea ..
1.4 Clienti importanti....
Capitolul II : Analiza diagnostic a companiei
2.1 Rezultate trecute si prezente..
2.2 Identificarea punctelor tari si slabe.......
Capitolul III : Analiza mediului pentru a defini obiectivele si strategiile
3.1 Analiza mediului general......
3.2 Analiza mediului concurential..............
3.3 Identificarea oportunitatilor si a riscurilor...........
Capitolul IV: Determinarea capabilitatii companiei de a face fata conditiilor
4.1 Sinteza factorilor interni..............
4.2 Sinteza factorilor externi..............
4.3 Sinteza factorilor strategici...........
Capitolul V: Stabilirea strategiilor si obiectivelor
5.1 Fixarea obiectivelor organizationale si stabilirea strategiei organizationale .............
5.2 Fixarea obiectivelor concurentiale si stabilirea strategiei concurentiale ....
5.3 Fixarea obiectivelor de marketing si stabilirea strategiei de marketing ...
CONCLUZII
Alte date
? IntroducereDatorita dinamicii deosebite a schimbarilor in conditiile actuale, practic putem spune ca nu exista intreprindere care sa nu fie proocupata de anticiparea evolutiei pietei sale si a mediului in care isi desfasoara activitatea in vederea unei cat mai bune adaptari la exigentele carora trebuie sa le faca fata, exigente impuse indeosebi de clienti si de concurenti.
Nu putine sunt cazurile care au facut din previziunile de marketing o necesitate mai mult decat evidenta pentru firme. În primul rand necesitatea lor decurge din aceea ca ofera posibilitatea cunoasterii din timp a restrictiilor impuse de mediu si de piata asupra functionarii organizatiei a caror neglijare poate fi fatala pentru existenta acesteia. În al doilea rand elementele previziunii de marketing sunt instrumente de coordonare indispensabile pentru conducerea intreprinderii.
Ca toate firmele care activeaza in conditiile unei concurente cu schimbari rapide, progrese tehnologice, aparitii de noi legi si politici comerciale si scaderea continua a fidelitatii clientelei Societatea Comerciala VENTILATORUL S.A trebuie sa-si canalizeze eforturile pentru a se adapta corespunzator acestui mediu in continua schimbare. De aceea prin aceasta lucare imi propun sa realizez un “plan de bataie” in vederea atingerii obiectivelor pe termen lung pentru S.C. VENTILATORUL S.A.
Si cum acest lucru nu poate porni decat dupa ce se cunoaste indeaproape compania ale carei strategii vreau sa le determin in primul capitol al lucrarii mele am realizat prezentarea acesteia.
Prezentarea companiei cuprinde cateva informatii generale si anume un scurt istoric al societatii comerciale privind evolutia sa de la infiinare si pana in prezent, domeniul de activitate, forma de proprietate, dimensiunile si resursele sale. Apoi sunt prezentate produsele si serviciile oferite de S.C. Ventilatorul S.A., misiunea firmei –directia majora in care compania urmeaza sa evolueze pe termen lung si in finalul capitolului sunt prezentati pe scurt principalii clienti ai companiei.
Capitolul II intitulat “Analiza diagnostic a companiei” cuprinde studiul societatii la nivel functional, identificand partile forte si pe cele slabe ale fiecarui compartiment functional.
Punctele forte ale companiei sunt caracteristici sau competente distinctive pe care acestea le poseda la un nivel superior in comparatie cu alte companii, indeosebi cu cele concurente, ceea ce ii asigura un anumit avantaj in fata lor. În alti termeni, am determinat acele activitati pe care S.C. Ventilatorul S.A. le realizeaza mai bine decat firmele concurente si resursele pe care aceasta le poseda si care le depasesc pe cele ale concurentei.
Punctele slabe ale companiei sunt caracteristici ale acesteia care ii determina un nivel de performanta inferior celor ale firmelor concurente. Intocmai ca in cazul punctelor forte au fost determinate activitatile pe care compania nu le realizeaza la nivelul propriu celorlalti concurenti si resursele de care ea are nevoie dar pe care nu le poseda.
Capitolul III cuprinde analiza mediului in care S.C. Ventilatorul S.A. isi desfasoara activitatea. Au trebuit analizate mediile general si concuretial si in urma acestei analize am identificat oportunitatile si constrangerile oferite de aceste medii.
Analiza mediului general a S.C. Ventilatorul S.A. a presupus investigarea fortelor de natura economica, politica, socio-culturala si tehnologica cu consecinte semnificative asupra societatii comerciale si evolutiei acesteia.
Pentru mediul concurential am realizat o analiza a celor cinci forte ale lui Michael Porter si anume: furnizorii, clientii, producatorii de substituenti si potentialii intranti.
Rezultatele analizei celor doua medii s-au concretizat in formularea oportunitatilor si a riscurilor oferite de acestea societatii comerciale.
În capitolul IV am determinat capabilitatea societatii comerciale de a face fata conditiilor de mediu. Pentru a determina modul acesteia de a actiona in viitor, dupa ce i-am identificat punctele tari si slabe am intocmit matricea IFAS, care este o sinteza a factorilor interni. În mod similar am intocmit matricea EFAS de aceasta data cu scopul determinarii raspunsurilor pe care le va da compania influentelor factorilor externi. A treia matrice SFAS reflecta sinteza factorilor strategici adica a acelora care furnizeaza informatii relevante pentru stabilirea strategiilor.
Aceste subiecte importante fiind tratate, in capitolul V am fixat obiectivele si strategiile pe care le va urma sau va incerca sa le urmeze indeaproape societatea pentru atingerea scopurilor sale.
Fixarea obiectivelor organizationale au dus la stabilirea strategiilor organizationale si a celor concurentiale, iar acestea la randul lor, prin derivare, au permis stabilirea obiectivelor si ale strategiilor de marketing.
Concluziile reprezinta ultima parte a lucrarii si sunt fie sub forma recomandarilor privitoare la activitatea viitoare a societatii, fie sub forma efectelor si urmarilor provocate de adoptarea uneia s strategii.
Documente similare
· Analiza mediului firmei. Obiectivele si strategiile (S.C. XYZ S.A)· Analiza mediului de marketing al firmei...
· Analiza mediului de marketing a firmei Bucuria
· Influenta mediului extern in activitatea firmei
· Analiza strategica a mediului concurential la SC American Atv SRL.doc
· Reclama comerciala. Obiectivele si functiile ei
· Analiza impactului asupra mediului a sistemului de transport pu
· Rolul sistemelor informatice in activitatea bancara si obiectivele acestora
· Analiza stocurilor firmei sau contabilitatea stocurilor firmei
· Posibilitatea de razionalizare a pozitiei strategice a unei banci romane,iar materia se numeste a...