Nov 10 2019
Strategii privind promovarea produselor firmelor (S.C. XYZ S.A., Timisoara)
Postat de licenteoriginale • In Stiinte Economice
Cuprins
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
Extras din document
CuprinsSTRATEGII PRIVIND PROMOVAREA
PRODUSELOR FIRMELOR CU EXEMPLIFICARE LA
S.C. BEGA-PAM S.A. TIMISOARA
INTRODUCERE .1
CAPITOLUL 1. PROMOVAREA iN CADRUL PIETEI A PRODUSELOR SI
SERVICIILOR ....3
1.1. Marketingul in cadrul economiei de piata............3
1.2. Conceptul de promovare ......5
1.3. Principii privind promovarea 7
1.4. Eficienta actiunilor promotionale .........8
CAPITOLUL 2. POLITICA PROMOTIONALA .............13
2.1. Mix-ul de marketing ...........13
2.2. Comunicarea si promovarea ..............15
2.3. Tehnici de promovare a produselor ....31
2.3.1. Publicitatea ..............33
2.3.2. Promovarea vinzarilor ..45
2.3.3. Publicitatea directa .......54
2.3.4. Relatiile publice .........57
2.3.5. Forta de vinzare ........60
CAPITOLUL 3. PREZENTAREA GENERALA PRIVIND SOCIETATEA
S.C.BEGA - PAM S.A. .............. 63
3.1. Scurt istoric ............63
3.2. Activitatea actuala .....63
CAPITOLUL 4. STUDIU EXPERIMENTAL PRIVIND PROMOVAREA
PRODUSELOR LA S.C. BEGA - PAM S.A............66
4.1. Situatia existenta ........66
4.2. Solutii alternative de viitor ...........68
CAPITOLUL 5. CONCLUZII SI PROPUNERI .... .......69
BIBLIOGRAFIE ............ 71
Alte date
?INTRODUCERE
În cuprinsul acestei lucrari se evidentiaza importanta activitatii de promovare a produselor si serviciilor in cadrul pietei.
Aceasta activitate de promovare se materializeaza atat in eforturi ale personalului de specialitate, cat si intr-o serie de actiuni publicitare, menite a stimula penetratia acestora pe piata.
Promovarea produslui consta in transmiterea pemanenta pe diverse cai, a unor mesaje destinate informarii cumparatorilor asupra produselor, precum si a actiunii de sprijinire si influentare a produsului de vanzare.
Datorita existentei in economia contemporana a unor piete din ce in ce mai concurentiale, devine tot mai importanta activitatea promotionala, intreprinderile trebuie sa faca eforturi pentru sporirea calitatii produselor si pentru adaptarea la exigentele consumatorilor.
Organizarea si realizarea actiunilor promotionale implica din partea intreprinderilor producatoare un volum important de cheltuieli, acestea trebuind sa fie rentabile, astfel incat sporul de vanzari obtinut sa asigure recuperarea volumului cheltuielilor efectuate, precum si un beneficiu corespunzator.
Fiecare firma trebuie in mod inevitabil sa desfasoare atat activitati de comunicare cat si activitati promotionale.
Firmele trebuie sa comunice, atat cu clientii actuali, cit si cu cei potentiali, pentru aceasta trebuie sa incheie contracte cu agentiile de publicitate, sa angajeze specialisti in promovarea vanzarilor, specialisti in publicitatea directa, care sa realizeze baze de date si sa intre in legatura cu clientii actuali si de prespectiva.
Una dintre cele mai dificile decizii de marketing cu care se confrunta firmele este aceea a stabilirii marimii fodurilor destinate promovarii. Multe firme isi stabilesc bugetul promotional in functie de cat cred ele ca isi permit sa cheltuieasca, ignorand atat rolul promovarii ca investitie pe termen lung, cat si efectul imediat al promovarii asupra volumului vanzarilor. Alte firme isi stabilesc cheltuielile promotonale prin aplicarea unui anumit procent asupra vanzarilor, sau la pretul de vanzare.
Unele firme isi stabilesc bugetul afectat promovarii in baza bugetului alocat pentru promovare de catre concurentii lor.
Stabilirea bugetelor promotionale se pot face definindu-se obiectivele specifice, determinand sarcinile ce trebuie indeplinite in vederea atingerii acestor obiective si estimand costurile aferente ducerii la bun sfarsit a acestor sarcini.
Activitatea promotionala poate fi limitata in cinci mari categorii, cum ar fi: publicitatea, promovarea vanzarilor, publicitatea directa, relatiile publice si vanzarea personala.
În cuprinsul capitolului 1 am prezentat cateva notiuni teoretice referitoare la promovarea produselor si serviciilor in cadrul pietei, in fapt am prezentat definirea conceptului de marketing in acdrul economic de piata, conceptul de promovare, principiile privind promovarea, precum si eficienta actiunilor promotionale.
În cadrul capitolului 2, am prezentat notiuni teoretice despre politica promotionala, pornind de la analiza elementelor componenete ale mixului de marketing si continuand procesul comunicare si prezentarea anumitor tehnici de promovare a produselor, cum ar fi: publicitatea, promovarea vanzarilor, publicitatea directa, relatiile publice si forta de vanzare.
Capitolul 3 cuprinde prezentarea generala a S.C. “BEGA – PAM” S.A. Timisoara, care este in prezent una din cele mai mari fabrici de panificatie din tara, fiind cunoscuta si peste hotare, cu informatii generale de la infiintare si evolutia ei pana in prezent, cotele de piata detinute pe produse, cu numar total de producatori care desfac produse de piata Timisoarei si enumerarea lor pep principalele produse.
În cuprinsul capitolului 4, prezint un studiu experimental privind promovarea in cadrul S.C. „BEGA – PAM” S.A. Timisoara, care cuprinde situatia existenta, precum si cu noutatile in ce priveste produsele fabricate in cadrul societatii, dar si solutii alternative de viitor.
În finalul lucrarii, in cadrul capitolului 5, subliniez cateva concluzii si fac propuneri care sa conduca la realizarea unei activitati promotionale cu rezultate eficiente.
Documente similare
· Strategii privind promovarea produselor firmelor (S.C. XYZ S.A., Timisoara)· STRATEGII PRIVIND PROMOVAREA LA EXPORT A CONFECTIILOR METALICE
· Experienta XYZ Timisoara in promovarea relatiilor economice internationale
· Promovarea produselor turistice pe internet
· Promovarea produselor cosmetice pentru adolescenti prin campanii de relatii publice
· Piata europeana a turismului cultural. Strategii de marketing pentru promovarea ofertei
· Studiu comparativ privind produsele software utilizate in realizarea contabilitatatii firmelor
· Strategii de marketing pe piata produselor cosmetice din Romania (XYZ Romania)
· Studiu privind activitatea de creditare (XYZ S.A., Timisoara)
· Studiu privind activitatea de creditare (S.C. XYZ S.A., Timisoara)