Pagina documente » Stiinte Economice » Strategii si politici de marketing (Agentia XYZ)

Cuprins

lucrare-licenta-strategii-si-politici-de-marketing-agentia-xyz-
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
lucrare-licenta-strategii-si-politici-de-marketing-agentia-xyz-


Extras din document

CUPRINS
CAPITOLUL I
PREZENTAREA GENERALA A AGENTIEI MARSHAL TURISM
1.1 Evolutia societatii
1.2 Organizarea si functionarea agentiei Marshal Turism
1.3 Piata de actiune
1.4 Analiza economico-financiara a principalilor indicatori
CAPITOLUL II
ELEMENTE TEORETICO - METODOLOGICE PRIVIND STRATEGIA SI POLITICILE DE MARKETING
2.1 Definirea marketingului turistic
2.2 Strategia - esenta politicii de marketing
2.3 Abordari actuale ale marketingului in turism
2.4 Politicile de marketing in cadrul firmei de turism - particularizari pe fiecare politica in parte
CAPITOLUL III
STRATEGIA SI POLITICILE DE MARKETING iN CADRUL AGENTIEI MARSHAL TURISM
3.1 Strategia de piata utilizata in cadrul agentiei Marshal Turism
3.2 Politica de produs si tarifara la agentia Marshal Turism
3.2.1. Politica de produs la agentia Marshal Turism
3.2.2. Politica tarifara la agentia Marshal Turism
3.3 Politica de distributie si promovare la agentia Marshal Turism
3.3.1 Politica de distributie la agentia Marshal Turism
3.3.2 Politica de promovare la agentia Marshal Turism
CAPITOLUL IV
CONCLUZII SI PROPUNERI PRIVIND ACTIVITATEA DE MARKETING DESFASURATA iN CADRUL AGENTIEI MARSHAL TURISM
4.1 Analiza S.W.O.T
4.2 Solutii si recomandari
4.2.1. Propunere - Departamentul de marketing
4.2.2 Propunere - Strategia de piata la Marshal Turism

Alte date

?

INTRODUCERE

Tranzitia la economia de piata aduce schimbari substantiale in modul de desfasurare a activitatii agentilor economici; agentii economici incep sa se afirme ca veritabili intreprinzatori cu autonomie larga, si libera initiativa, trebuind totodata sa faca fata conditiilor si “regulilor de joc” impuse de piata.

Astfel, agentii economici s-au vazut nevoiti sa adopte o noua viziune fata de piata, punand in actiune metode si tehnici noi, stiintifice de investigare a pietei, de adaptare operativa la piata, ca si de influentarea a acesteia. Acest nou demers al agentilor economici este cunoscut sub denumirea de “marketing”.

Încorporarea marketingului in intreaga activitate a unui agent economic incepand cu nivelul elaborarii strategiilor s-a dovedit a fi cea mai realista optiune in conditiile actualului dinamism economico-social.

Lucrarea de fata este realizata pe domeniul marketingului si are ca tema

“STRATEGIA SI POLITICA DE MARKETING IN CADRUL AGENTIEI MARSHAL TURISM”.

Principalul obiectiv al lucrarii este surprinderea aplicarii conceptiei de marketing in domeniul turismului romanesc si, ca particularizare la agentia “Marshal Turism”. Lucrarea incearca sa sintetizeze si sa identifice modul in care teoria de marketing este transformata in practica, posibilitatile pe care metodele si instrumentele de marketing le ofera agentiei si cuantificarea rezultatelor obtinute cu ajutorul orientarii activitatii agentiei spre viziunea de marketing.

Lucrarea este structurata in patru capitole:

CAPITOLUL I : Prezentarea generala a agentiei Marshal Turism. Aici sunt descrise pe larg: istoricul agentiei ( infiintare , evolutie), organizarea si functionarea agentiei, organizarea si descrierea activitatilor departamentului de marketing, piata de actiune(clientela, furnizori, concurenti) , principalii indicatori financiari ( cifra de afaceri, profit, venit, cheltuieli, rata rentabilitatii) si o scurta analiza a circulatiei turistice si a situatiei financiare existente in agentie.

CAPITOLUL II : Elemente teoretico – metodologice . Sunt descrise elementele teoretice pe care se structureaza lucrarea: strategia de piata, politica de marketing, mixul de marketing si componentele sale in turism si particularitati ale politicilor de marketing in turism.

CAPITOLUL III : Studiu de caz . analizeaza activitatea practica desfasurata in cadrul agentiei . De fapt capitolul prezinta concret modul in care specialistii agentiei au realizat strategia de piata potrivit careia agentia isi desfasoara si orienteaza activitatea. Sunt identificate principalele componente ale mixului de marketing : politica de produs , tarifara , de distributie si promovare. Sunt prezentate si descrise succint elementele particulare si strategiile in jurul carora graviteaza activitatea in agentie.

CAPITOLUL IV : Concluzii si solutii. În acest capitol au fost identificate punctele slabe, forte, oportunitatile si amenintarile.

Plecand de la punctele slabe si de la amenintari, lucrarea se incheie cu formularea unor concluzii si recomandari ce au incercat sa imbunatateasca teoretic activitatea agentiei, presupunandu-se ca aceste recomandari ar fi viabile si aplicabile practic in activitatea agentiei.

CAPITOLUL I

PREZENTARE GENERAL? A AGENTIEI “MARSHAL TURISM”

Agentia “Marshal Turism” este o agentie turoperatoare care si-a structurat activitatea in mod principal pe organizarea de misiuni economice, considerand ca aceasta activitate a devenit foarte importanta din punct de vedere social si financiar ( agentia ajungand prin organizarea acestui gen de activitati una din cele mai cautate de pe piata bucuresteana).

Datorita succeselor obtinute agentia primeste din partea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei , “Trofeul de Excelenta”.

Agentia este unic reprezentant al companiei American Express , firma ce ofera tarife de cazare cu reducere de circa 20% fata de preturile practicate la receptia hotelului, in 120 000 de hoteluri din peste 140 de tari.

De mai multi ani consecutivi, agentia “Marshal Turism” se afla pe locul I in topul firmelor romanesti private de turism, avand o cifra de afaceri in anul 2000 de 222 556 866 000 lei.

1.1 EVOLUTIE

Agentia a luat nastere in primavara anului 1992, avand ca obiect general organizarea calatoriilor in scopuri de afaceri. Datorita contractelor incheiate cu parteneri straini si autohtoni, doi ani mai tarziu agentia devine societate mixta romano – americana. Este prima de pe piata interna care creaza produsul turistic “misiuni economice”, produs ce se vinde foarte bine, timp de doi ani agentia detinand monopolul . prima misiune economica a fost organizata in Africa de Sud pentru Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Din punct de vedere al bazei tehnico – materiale, dezvoltarea agentiei se face treptat, sediul de inceput, aflandu-se intr-o garsoniera pe strada Batistei, unde lucrau toti ce patru angajati.

Datorita flerului si oamenilor instruiti de care a dispus, dar si de climatului legislativ , agentia este scutita timp de sase ani de plata impozitului pe profit, prin trecerea activitatii prin patru societati.

Capitalul de inceput a fost mic insa datorita succesului reportat si oportunitatilor legislative, ajunge astazi la peste 222 de miliarde.

Datorita cresterii volumului activitatii, agentia are nevoie de un nou sediu. Dupa sase luni se muta in Bulevardul Unirii , unde se extinde in doua birouri pentru angajati la parter si trei birouri la etajul 1. Urmeaza extinderea cu birourile din Piata Romana, bdv. Magheru, 40 si oficiul din orasul Craiova.

În viitor, se prefigureaza deschiderea a inca trei birouri in orasele Timisoara, Iasi si Cluj.

Despre statutul agentiei se poate spune ca “Marshal Turism” este societate cu raspundere limitata, capitalul social este de 30 mil. lei, numerar, fiind impartit in 30 de parti sociale individuale fiecare in valoare de 10000 lei.

Agentia este administrata de un administrator ales de A.G.A. pe o perioada de cinci ani.