Pagina documente » Stiinte Economice » Studiu privind activitatea de marketing (S.C. XYZ S.R.L.)

Cuprins

lucrare-licenta-studiu-privind-activitatea-de-marketing-s.c.-xyz-s.r.l.-
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
lucrare-licenta-studiu-privind-activitatea-de-marketing-s.c.-xyz-s.r.l.-


Extras din document

Cuprins
INTRODUCERE
CAP. I PREZENTARE GENERALA A FIRMEI SI STRUCTURA ORGANIZATORICA
1.1 Forma juridica de organizare si cadrul legal
1.2 Prezentarea situatiei financiare
1.2.1 Volumul de afaceri
1.2.2 Capitalul fix si circulant
1.2.3 Structura importurilor si exporturilor
1.3 Structura generala a firmei
1.4 Procesul tehnologic
CAP. II DEPARTAMENTUL DE MARKETING
2.1Evolutia activitatii de marketing in structura organizatorica a firmei
2.2Organizarea compartimentului de marketing
CAP. III MIX DE MARKETING
3.1 Politica de produs
3.1.1 Produsele
3.1.2 Conceptul de produs
3.1.3 Componentele produsului
3.14 Clasificarea produselor
3.1.5 Portofoliul de produse
3.1.6 Generarea si filtrarea ideilor
3.1.7 Crearea si testarea conceptului
3.1.8 Dezvoltarea produsului
3.1.9 Comercializarea
3.1.10 Ciclul de viata al produsului
3.2 Politica de pret
3.2.1 Analiza pietei tinta
3.2.2 Analiza factorilor economiei care influenteaza pretul
3.2.3 Stabilirea obiectivelor politici de pret
3.2.4 Strategii de pret
3.2.5 Stabilirea pretului de baza si adaptarea temporara
3.2.6 Modalitati de perfectare a pretului
3.3 Politica de distributie
3.3.1 Structura canalelor de distributie
3.3.2 Functiile distribuitorilor
3.3.3 Strategii de acoperire a pietei
3.3.4 Dezvoltarea canalelor
3.4 Politica de promovare
3.4.1 Forme de promovare si rolul acestora
3.4.1 Comunicarea in marketing
3.4.4 Reclame
3.4.5 Promovarea vinzatorilor
CAPITOLUL IV STUDIU DE CAZ
4.1.Ideea ,creearea si lansarea produsului nou
4.2.Promovarea si distributia
4.3.Concluzii

Alte date

?

INTRODUCERE

Fiecare perioada solicita conducerii unei firme sa adopte o conceptie noua in stabilirea obiectivelor, strategiilor si tacticilor sale. Schimbarile rapide pot face ca principiile care au stat pana acum la baza succesului in afaceri sa devina un lucru perimat.

O mare somitate in domeniul managementului, Peter Drucker, observa pe buna dreptate ca formele de succes a unei firme pentru o anumita perioada nu va mai functiona in urmatoarea.

Odata cu sfarsitul razboiului rece, tarile si firmele se confrunta cu un nou gen de probleme. Ele trebuie sa faca fata acum unei concurente sporite pe plan global, deteriorarii mediului inconjurator, neglijarii infrastructurii, stoparii economice, slabei pregatiri a fortei de munca si multor altor probleme de natura economica, politica si sociala.

Aceste probleme dificile sunt in acelasi timp si ocazii de afaceri. În conditiile formarii unei pieti globale, firmele autohtone vor putea conta pe o cerere mult mai mare pentru produsele si serviciile lor, partea negativa este ca ele vor avea de infruntat mult mai multi concurenti. Deteriorarea mediului inconjurator ofera posibilitati nelimitate firmelor care pot pune la punct mijloace eficiente de rezolvare a acestei situatii: neglijarea infrastructurii reprezinta o ocazie uriasa pentru firmele din domeniul constructiilor, transporturilor si comerciantilor. Stagnarea economiei si recesiunea vor favoriza firmele care vor sti sa produca si sa comercializare cu cheltuielile reduse. Personalul insuficient calificat va obliga firmele care se ocupa de pregatirea fortei de munca sa elaboreze programe mai eficiente in domeniu.

Toate problemele care reprezinta o plaga sociala pot fi o sursa de afaceri. Si nu numai acestea. Exista de asemenea posibilitatile oferite de dezvoltarea stiintifica si tehnologica in domeniul ingineriei genetice, roboticii, inteligentei artificiale si din multe alte domenii,

Ultimul deceniu a reprezentat o lectie amara pentru firmele din intreaga lume. Companiile autohtone nu-si mai pot permite sa ignore existenta concurentilor straini, a pietelor externe sau a surselor externe de aprovizionare.

De asemenea, costurile materiale si salariile trebuie aliniate la nivelul celor de pe plan mondial. În plus, firmele trebuie sa tina cont de noile tehnici de comercializare.

În deceniul al saselea a fost la moda “teoria Y”, care propunea firmelor sa-si trateze angajatii nu ca pe simple rotite intr-u angrenaj, ci ca pe niste personalitati a caror activitate ar putea fi stimulata prin tehnici de conducere adecvata.

În deceniul al saptelea, “planificarea strategica” a constituit noua modalitate de conducere eficienta a unei firme in conditiile unui mediu de afaceri turbulent.

În deceniul urmator “perfectionarea si calitatea” a fost noua formula a succesului. Desigur toate aceste aspecte vor continua sa influenteze si pe viitor conceptiile noastre despre afaceri.

În acest deceniu, probabil in firmele care vor fi in sfarsit pregatite sa-si insuseasca conceptul de “orientare catre client”. Astazi nu ai este suficient sa ai in vedere in primul rand produsul sau tehnologia. Exista inca multe firme care elaboreaza produse fara a sti ce vor consumatorii, pentru a descoperi ulterior ca piata le respinge. Si nu putine sunt

firmele care isi uita clientii dupa ce acestia le-au cumparat produsele. O astfel de neglijenta este insa suficienta ca sa arunce consumatorii in bratele concurentei.

Ca o concluzie putem spune ca asistam la impunerea unei noi viziuni asupra firmei de succes a anilor ’90, bazata in mare masura pe imaginea succesului din punct de vedere al pietei.