Jun 24 2022
Turismul montan, potential si perspective de valorificare a acestuia (Judetul XYZ)
Postat de licenteoriginale • In Stiinte Economice
Cuprins
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
Extras din document
CUPRINSCAP .I Turismul montan-forma complexa de turism
1.1. Conceptul de turism
1.2. Forme de turism
1.3. Turismul montan in Europa
1.4. Turismul montan in Carpati
CAP II Patrimoniul turistic al judetului Brasov
2.1 Prezentarea obiectivelor turistice
2.1.1 Muntii Fagarasului ( partial )
2.1.2 Muntii Piatra Craiului
2.1.3 Poiana Brasov
2.1.4 Muntii Timisului
-Masivul Postavaru
-Masivul Piatra Mare
2.1.5 Muntii Predealului
2.1.6 Masivul Bucegi ( partial )
2.1.7 Muntii Ciucas
2.1.8 Muntii Persani
2.2 Baza tehnico-materiala specifica turismului montan
2.2.1 Reteaua de cazare
2.2.2 Reteaua unitatilor de alimentatie publica
2.2.3 Reteaua de agrement-divertisment
2.2.4 Reteaua de tratament
CAP III Strategii de marketing pentru turismul montan
3.1 Strategii de produs
3.2 Strategii de distributie
3.3 Strategii de pret
3.4 Strategii de promovare
3.5 Analiza SWOT pentru turismul montan in Jud. Brasov
CAP IV Perspectivele dezvoltarii turismului montan in Judetul Brasov
4.1 Factorii care influenteaza cererea pentru turismul montan
4.1.1 Oferta turistica
4.1.2 Factorii periodici
4.2 Perspective de extindere a bazei tehnico-materiale
4.3 Diversificarea formelor de turism montan
Concluzii
Bibliografie
Anexe
Alte date
?INTRODUCERE
De mai multi ani au luat fiinta in tara noastra o multime de cercuri si cluburi de turism montan. Peste o jumatate de milion de oameni de toate profesiile si de toate varstele fac astazi parte din aceste cluburi al caror scop suprem este iubirea de natura. Exista cercuri specializate in drumetii montane , in altele se practica alpinismul, in special, intr-altele speologia sau orientarea turistica, deltaplanismul sau schiul, ori pur si simplu membrii lor ies la fiecare sfarsit de saptamana in natura si fac excursii prin tara, mereu in alte locuri, ca sa cunoasca noi si noi meleaguri ale acestui pamant.
Dupa Revolutia din 1989 numarul cercurilor si al cluburilor de turism a crescut enorm, ele aparand ca o necesitate speciala. Oamenii au simtit nevoia sa se organizeze , sa mearga in colectiv pe munte , respectand astfel acea lege a muntelui care cere omului sa nu urce de unul singur pe taramurile montane.
Aproape fiecare cerc si club de turism, fie ca functioneaza pe langa un sindicat, scoala, sau facultate, are si un sediu unde au loc fel de fel de manifestari educative: expozitii de fotografii si pictura, proiectii de filme si diapozitive, simpozioane pe teme turistice sau culturale, intalniri cu scriitori sau alti oameni de cultura, spectacole, lectii de orientare ori alpinism, dezbateri despre protectia mediului inconjurator.
De mai multi ani, multe dintre cercurile si cluburile turistice au preluat o actiune de mare importanta pentru turismul montan: marcarea potecilor si intretinerea lor. Oricine stie cat de importanta este reteaua de marcaje turistice in munti - ele indruma grupurile de turisti sau pe cei individuali pe drumul cel bun, ii fereste de rataciri, ii tine pe traseul optim, cel mai scurt dintre doua cabane, economisindu-le fortele in timpul ascensiunii, le creeaza acea siguranta ca merg pe poteca cea buna, fara de care un mars de munte nu devine o bucurie.
Formele de relief variate din Romania ofera iubitorilor naturii peisaje dintre cele mai spectaculoase si mai grandioase. Din pacata in Romania acasta avutie nationala nu este indeajuns exploatata, avand in vedere veniturile carer ar putea fi realizate de pe urma exploatarii corecte a acestor bogatii. In aceste conditii reanalizarea pertinenta a situatiei turismului montan si a perspectivelor de dezvoltare a acestora devine o necesitate in cadrul politicilor de dezvoltare a turismului romanesc.
În conditiile dezvoltarii durabile a Romaniei, valorificarea superioara a resurselor turistice se impune cu pregnanta, ca in orice domeniu economic. Aceasta presupune atat o valorificare complexa si eficienta in contextul unui turism intensiv, cat si o protejare si conservare a valorilor turistice, multe dintre ele epuizabile intr-un viitor apropiat.
Practica a dovedit ca turismul romanesc a cunoscut pana in prezent o dezvoltare conjuncturala si extensiva, fara o conceptie unitara cuprinzand toate categoriile de resurse , si adresandu-se, in aceeasi masura, turismului intern si international.aceasta conceptie a condus ,pe de-o parte, la faramitarea investitiilor la nivel teritorial, realiz’ndu-se totodata, “produse turistice “ (montane, balneoturistice, culturale etc. ) incomplete si mai ales, necompetitive pe piata externa, iar pe de alta parte, obiective turistice si zone cu un potential turistic reprezentativ sau cu valoare de unicat au fost lasate in afara turismului.
Aceasta lucrare isi propune chiar analizarea acestei situatii si gasirea unor solutii viabile pentru dezvoltarea turismului montan
Documente similare
· Turismul montan, potential si perspective de valorificare a acestuia (Judetul XYZ)· Valorificarea turismului montan in judetul Bistrita - Nasaud
· Dezvoltarea turismului montan in zona Deda, judetul Mures
· TURISMUL MONTAN ?N ROM?NIA.doc
· Turismul montan in Romania
· Turismul montan si de litoral
· Turismul montan si mediul inconjurator
· Ecoturismul. Model de valorificare durabila a resurselor turistice
· Modalitati de valorificare a folclorului copiilor - cantecul de leagan - in etapa notatiei muzicale
· Managementul programelor europene in Judetul XYZ