Sfaturi pentru alegerea titlului lucrarii de licenta/disertatie

Lucrarea de licenţă reprezinta etapa finala a studiilor din timpul facultăţii, aşa cum lucrarea de disertaţie reprezinta etapa finala a anilor de studii postuniversitare, de tip master. O astfel de lucrare reprezinta un proiect de cerecetare aflat in stransa legatura cu domeniile de studiu. Desi pot scrie despre aproape orice, majoritatea studentilor aleg destul de greu titlul unei lucrari de licenta/disertatie. In continuare, voi prezenta cateva sfaturi si tehnici care va vor ajuta sa alegeti titlul/subiectul lucrarii care va intereseaza cel mai mult.

Alege-ţi un domeniu/subiect care îţi place şi te reprezintă!
Chiar dacă toate temele trebuie să aibă legătură cu profilul facultății, încearcă să îmbini ceea ce înveți la facultate cu ceea ce îți place ție. Gândește-te la pasiunile tale și cum ar putea acestea să meargă mână în mână cu teoria predată la cursuri.

Gandeste-te la anumite cuvinte cheie
Titlul unei lucrari de licenta/disertatie trebuie să includa anumite cuvinte cheie, pentru că, pe baza acestora, titlul să poată fi corect prelucrat în diverse baze de date.

Respecta anumiti pasi pentru a genera un titlu correct
Titlul trebuie astfel ales încât să informeze cât mai exact și mai complet conținutul lucrării respective. Pentru a alege un titlul corect si cuprinzator trebuie sa parcurgi un ciclu decizional exemplificat in figura urmatoare.

titlul lucrare de licenta

Aici gasesti o lista de titluri care sa te inspire: Link