Pagina documente » Stiinte Economice » Aplicatie informatica. Contractul individual de munca pe durata determinata

Despre lucrare

lucrare-licenta-aplicatie-informatica.-contractul-individual-de-munca-pe-durata-determinata
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
lucrare-licenta-aplicatie-informatica.-contractul-individual-de-munca-pe-durata-determinata


Cuprins

CUPRINS
Introducere
CAPITOLUL 1. Aspecte legislative din domeniul fortei de munca
1.1 Scurt istoric al fortei de munca in Rominia
1.2 Principii fundamentale
1.3 Contractul individual de munca
1.3.1 incheierea contractului individual de munca
1.3.2 Executarea contractului individual de munca
1.3.3 Modificarea contractului individual de munca
1.3.4 Suspendarea contractului individual de munca
1.3.5 incetarea contractului individual de munca
1.4 Contractul individual de munca pe durata determinata
1.5 Munca prin agent de munca temporara
1.6 Contractul individual de munca cu timp partial
1.7 Indicatori statistici privind piata muncii
1.8 Clasificarea ocupatiilor
1.9 Masuri pentru prevenirea somajului
1.10 Masuri pentru stimularea ocuparii fortei de munca
1.10.1 Servicii specializate
CAPITOLUL 2. Proiectarea aplicatiei
2.1 Comunicatia prin intermediul web-ului
2.1.1 Browsere web si servere web
2.1.2 Solicitarea informatiilor via URL
2.1.3 Servere web si HTTP
2.1.4 HTTP
2.2 HTML
2.2.1 Ce este HTML?
2.2.2 Structura tag-urilor HTML
2.2.3 Structura documentului HTML
2.3 PHP si MySQL
2.3.1 PHP
2.3.2 MySQL
2.4 Proiectarea generala a aplicatiei
2.4.1 Scopul unei pagini web
2.4.2 Elemente de baza ale unui document web
2.4.3 Principii de web design
2.4.4 Proiectarea bazei informationale
CAPITOLUL 3. Prezentarea aplicatiei
3.1 Prezentarea modulului destinat candidatilor
3.2 Prezentarea modulului destinat companiilor
3.3 Prezentarea modulului destinat administrarii
Concluzii finale
Bibliografie

EXTRAS DIN DOCUMENT

?

Introducere

Daca secolul XX se spune pe drept cuvant ca a apartinut tehnologizarii, culminand in ultimii ani cu informatizarea si dezvoltarea ciberneticii prin produsele finite, calculatoarele, secolul viitor se spune ca va fi al comunicatiilor. Daca la inceput au fost semnalele morse, telegraful apoi telefonul care a revolutionat comunicatiile, lucrurile au evoluat puternic la sfarsitul acestui secol, culminand in zilele noastre cu un puternic concept, numit Internet.

Internetul este o retea de calculatoare care partajeaza un protocol comun de comunicare (TCP/IP), acesta oferind posibilitatea diferitelor tipuri de calculatoare sa comunice intre ele. Aceasta compatibilitate intre diferite platforme confera putere Internetului, tot ei datorandu-se rata exponentiala de crestere a acestuia.

În opinia multora Internet-ul este un concept nou, insa el dateaza din 1960 sub denumirea de Advanced Research Projects Agency Network (ARPAnet), fondat de Departamentul Apararii al Statelor Unite. ARPANet a oferit posibilitatea personalului guvernamental, oamenilor de stiinta, cercetatorilor de a face schimb de informatii.

Ideea a fost aceea de a crea o retea care sa permita accesul rapid la informatii din diferite domenii.

În 1980 National Science Foundation (NSF) a realizat un proiect de modernizare a ARPANet implementand o retea moderna, cu o viteza de transfer a informatiilor superioara. Aceasta noua arhitectura a fost denumita Internet si conecta calculatoare apartinand guvernelor, institutiilor educationale si de cercetare. Internet-ul a devenit o retea educationala si de cercetare, functionand ca un intreg.

Au existat patru functii de baza ale internet-ului: posta electronica (e-mail), Usenet, Telnet si transferul de fisiere. E-mail-ul era folosit, ca de altfel si astazi, pentru trimiterea de mesaje; Usenet este un forum public unde se pot posta sau citi mesaje; Telnet-ul permite conectarea la un calculator folosind partea TCP a TCP/IP, in timp ce transferul de fisiere permite trimiterea de fisiere de la un sistem la altul.

În forma actuala, internet-ul reprezinta o retea ce conecteaza zeci de milioane de persoane din intreaga lume. Guverne, universitati, persoane fizice, firme, folosesc zilnic internet-ul pentru a comunica, in scopuri educationale, pentru divertisment sau comert.

Nu cu mult timp in urma insa, mediul Internet-ului era unul foarte elitist. Chiar si dupa ce universitatile au inceput sa acorde studentilor acces la Internet a existat un oarecare aer de separatism intre utilizatorii acestuia., aceasta comunitate ramanand una cu caracter privat.

Totusi, ideea era aceea ca Internet-ul sa devina o retea deschisa, publica, resursele sale putand sa creasca in mod exponential.

Sistemul cunoscut astazi sub numele de web isi are originile tehnice Elvetia. În martie 1989, Tim Berners-Lee, cercetator la Conseil Europeen pour la Recherche Nucleaire (CERN), European Laboratory for Particle Physics Geneva, a propus un sistem hypertext care sa permita cercetatorilor impartasirea eficienta a informatiilor.

World Wide Web a aparut ca un mijloc de a accesa informatii plasate pe calculatoare diferite, in mod transparent, ca si cand s-ar afla pe acelasi calculator. În esenta, un utilizator care priveste o pagina web poate sa sara la o alta pagina web, care poate sa fie pe acelasi calculator sau pe cu totul alt calculator din Internet. Trecerea intre parti diferite ale aceluiasi document nu este un concept nou, acest lucru fiind anterior, cu deosebirea ca toate portiunile care compun documentul se afla in acest caz pe acelasi calculator. Aceasta se numeste hypertext, iar www-ul introduce in plus repartizarea portiunilor documentului pe diverse calculatoare dintr-o retea, numite servere de world wide web. Serverele de world wide web sunt calculatoare legate la Internet, pe care ruleaza un program (programul server propriu-zis) care accepta conexiuni de la alte calculatoare (clienti) pentru a transfera documente (pagini web).

World Wide Web s-a dezvoltat rapid de la introducerea sa, la inceputul anilor ‘90. Castigand atentia a milioane de oameni din diferite paturi ale societatii, web-ul este acum un subiect frecvent. Clipurile publicitare cat si rubricile de publicitate din cadrul presei contin tot mai frecvent URL-uri (Universal Resource Locator), schema de identificare specifica web-ului, cu scopul de a directiona publicul spre pagini web pentru obtinerea mai multor informatii.

Miezul World Wide Web este un limbaj special si un set de protocoale pentru receptionarea, transmiterea si afisarea informatiilor via Internet. Acesta se numeste HTTP (Hyper Text Transfer Protocol). Web-ul nu este o entitate fizica; Internet-ul este o retea fizica, iar web-ul este una din modalitatile in care acesta poate fi folosit.

Hypertext-ul reprezinta o modalitate de prezentare a informatiilor intr-o maniera simpla, interactiva si intuitiva. El permite utilizatorilor sa obtina informatii intr-o maniera personala si la nivelul de detaliere necesar. Prin aceasta, hypertext-ul furnizeaza o metoda de organizare a unei cantitati mari de informatii si de a comunica aceste informatii eficient.

Ideea de baza a world wide web a fost aceea de a prelua uriasele resurse ale internet-ului si de a furniza acces la cele necesare.

La inceput paginile web contineau doar text. Aparitia imaginilor in cadrul paginilor web a insemnat un salt important.