Pagina documente » Recente » Fidelizarea clientiilor intr-o agentie de turism.doc

Despre lucrare

lucrare-licenta-fidelizarea-clientiilor-intr-o-agentie-de-turism.doc
Aceasta lucrare poate fi descarcata doar daca ai statut PREMIUM si are scop consultativ. Pentru a descarca aceasta lucrare trebuie sa fii utilizator inregistrat.
lucrare-licenta-fidelizarea-clientiilor-intr-o-agentie-de-turism.doc


Cuprins

?Cuprins

Capitolul 1: Agentia de turism, intreprindere turistica privilegiata {p}

1.1. Aplicarea conceptului de marketing in turism {p}

1.1.1. Turismul si marketingul turistic {p}

1.1.2. Serviciile, elemente de baza in turism {p}

1.2. Agentia de turism {p}

1.3. Piata agentiei de turism {p}

1.4. Managementul relatiilor cu clientii {p}

1.4.1. Obtinerea unui avantaj competitiv prin aplicarea managementului relatiilor cu clientii {p}

Capitolul 1: Agentia de turism, intreprindere turistica privilegiata

1.1. Aplicarea conceptului de marketing in turism

1.1.1. Turismul si marketingul turistic

Fenomenul turistic acopera astazi, nu numai o deplasare uriasa de persoane, dar si numeroase tehnici, toate menite sa valorifice cat mai eficient timpul liber al omului, cat si potentialul turistic din spatiul geografic.

Exista numeroase definitii ale turismului care privesc mai multe aspecte ale acestuia. Astfel, unele definitii privesc turismul ca un fenomen social – economic, alte definitii evidentiaza relatiile rezultate in urma practicarii turismului, iar altele il asociaza cu cheltuielile facute in urma practicarii turismului.

În Romania, o definitie a turismului este redata de Ordonanta Guvernului, nr.58/1998: turismul - ramura a economiei nationale, cu functii complexe, ce reuneste un ansamblu de bunuri si servicii oferite spre consum persoanelor care calatoresc in afara mediului lor obisnuit pe o perioada mai mica de un an si al caror motiv principal este altul decat exercitarea unei activitati renumerate in interiorul locului vizat.

“Actorul” acestui fenomen este definit de Organizatia Mondiala a Turismului (O.M.T.), in urma conferintei avute loc la Otawa in 1991 [1 Alina Badulescu, Economia turismului, note de curs]: “Turistul este persoana care petrece, pentru orice motiv, cel putin o noapte in afara mediului sau obisnuit“. Deasemenea sunt definite si alte categorii, mai vaste:

- calator = orice persoana care se deplaseaza intre doua sau mai multe tari, sau intre doua sau mai multe localitati din tara unde-si are resedinta principala .

- vizitator = orice persoana care se deplaseaza intr-un loc, altul decat acela al mediului sau obisnuit pentru mai putin de 12 luni si al carui scop de calatorie este altul decat exercitarea unei activitati renumerate la locul vizitat.

Schematic, aceste categorii se prezinta astfel:

EXTRAS DIN DOCUMENT

Oferta anului

Reducere 2020